Aliağa Petkimspor  89 - 81 Yukatel Merkezefendi

Haberler

Aliağa Petkimspor 89 - 81 Yukatel Merkezefendi

Aliağa Petkimspor’umuz, Türkiye Sigorta Basketbol Ligi’nin 21. haftasında Yukatel Merkezefendi ile Aliağa Belediyesi Spor Salonu’nda oynadığı maçı 89-81’lik skor ile önde tamamlayarak galibiyete ulaştı.

 

Takım kaptanlarımız Peyton Aldridge ve Yunus Emre Sonsırma’nın performansları ile ön plana çıktıkları maçın ilk çeyreği 23-23’lük eşit bir skor ile biterken; takımımız ikinci çeyrekte de 23 sayılık skor üreterek devre arasına 46-38 skoru ile önde girdi. 

 

Yukatel Merkezefendi karşısında etkili savunmalarımızın devam ettiği maçın üçüncü çeyreğinde de 23 sayı üreterek 69-56 skoru ile farkı çift hanede tutmaya devam etti. 

Son çeyrekte ise 20 sayı üreterek 89-81 skoru ile maçı galip tamamladı.




Başantrenör Burak GÖREN’in Maç Sonu Açıklamaları:

 

‘’Bugün herkesten katkı aldık, bu bizim adımıza önemliydi. Oyunun son iki dakikası hariç. Orası ile alakalı gerekli önlemlerimizi alacağız, kızgınlığım devam ediyor. 25 sayı olan farkta ve son 4 dakikada bu kadar ciddiyetsiz davranılmaz ama işin geneli için çok teşekkür ediyorum. 

 

Yukatel Merkezefendi son derece ciddi bir takım. Aradan önce galibiyetler aldılar. Biz ise kendi sahamızda ciddiyetle oynayarak iyi savunma yaptık. Özellikle Nathan Mason üzerinde kurduğumuz baskı bugün çok değerliydi. Yunus oyunun bize dönmesi yönünde çok önemli bir faktör oldu. Tüm takımıma teşekkür ediyorum. Çok iyi galibiyet! 11. galibiyetimizi aldık ve play-off yarışına devam ediyoruz.’’

 

Öne Çıkan Performanslar:

 

Peyton J. Aldridge, süre aldığı 31 dakika sonunda 13 sayı, 10 ribaund, 2 asist ve 1 top çalma katkısı vererek  25 VP ile parkeden ayrıldı.

Türk takım kaptanımız Yunus Emre Sonsırma, süre aldığı 28 dakika sonunda 19 sayı, 4 ribaund, 5 asist ve 2 top çalma  katkısı vererek 24 VP ile maçı tamamlarken kariyer rekoruna (22 sayı) en yakın olduğu karşılaşmayı oynadı.

Khyri Thomas ise süre aldığı 29 dakika sonunda 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve 1 blok katkısı vererek sakatlıktan dönüşünde 20 VP ile etkili bir performans sergiledi. 



 Karşılaşmanın özet görüntülerine linke tıklayarak ulaşabilirsiniz:

 

https://www.youtube.com/watch?v=x-LZDQm3z4Q